Ungdommen fører an ved årsmøde

Af Peter Borberg, journalist, Asbjørn & Borberg. 

Ungdommen har i år sat sit helt eget præg på Danske Beredskabers årsmøde. Allerede ved indgangen til Odense Congress Center er det unge fra Brandkadetter i Danmark, som tager imod gæsterne. En af de unge kadetter er Rosa Mathilde Frost, der normalt går i 1. g på Kolding Gymnasium. Hun fik smag for brandmandslivet, da hun medvirkede som figurant under en redningsøvelse.

”Jeg blev tilbudt at blive brandkadet, og det har jeg aldrig fortrudt, at jeg sagde ja til,” siger Rosa Mathilde Frost, der netop er blevet færdig med en fire måneders praktik på en brandstation. Næste skridt er ungdomsbrandkorpset og på længere sigt er drømmen en karriere som brandmand. En drøm, som årsmødet i den grad er med til at fyre op under.

”Årsmødet er en fantastisk oplevelse. Det er vildt se, hvordan alle udstillerne har gjort sig umage for at vise det allerbedste, de har. Og så er det bare fedt at være en del af hele det fællesskab, som årsmødet giver,” siger Rosa Mathilde Frost.

Brandkadetuddannelsen er for unge mellem 13 – 18 år. Pt. har Brandkadetter i Danmark 10 forskellige brandkadetenheder fordelt over hele landet og har i perioden 2015-2017 uddannet 576 brandkadetter. Brandkadetter i Danmark er fra 2015-2018 støttet af VELUX FONDEN og TrygFonden.