Stor, international brandmandskonkurrence kommer til Danmark

Løb, hejs, bjerg. Det kræver styrke, præcision og et tårnhøjt tempo, når FireFit Championships bliver afviklet til august. Det er nemlig lykkedes Danske Beredskaber at få den internationale brandmandskonkurrence til Danmark ved organisationens årsmøde.

Det er første gang nogensinde, at den internationale brandmandskonkurrence er på dansk jord, og det glæder beredskabsdirektør Klaus Vibe Hebsgaard fra Midtjysk Brand & Redning, som er en del af Danske Beredskabers koordinationsgruppe, når det gælder årsmødet og dermed også FireFit Championships.

– I foråret overværede vi konkurrencen til beredskabsmessen Interschutz i Hannover. Det var virkelig imponerende at opleve den råstyrke og determination, der kom fra atleterne. Vi tænkte med det samme, at den konkurrence må vi have til Danmark, fortæller Klaus Vibe Hebsgaard.

Han håber, at rigtig mange både europæiske og særligt også danske brandfolk ønsker at prøve kræfter med banen. Der har nemlig ikke tidligere været dansk deltagelse i Firefit Championships, men i Norge har verdens stærkeste brandkvinde, May Tømmervold, deltaget flere gange. Hun vil også være med, når FireFit løber af stablen i Odense Congress Center til sommer.

– Som skandinav glæder det mig rigtig meget, at FireFit skal afvikles på dansk jord. Jeg har deltaget i rigtig mange konkurrencer i hele verden og har altid haft et ønske om at få en konkurrence til Skandinavien. Nu sker det endelig, lyder det fra May Tømmervold.

Ud over til daglig at være brandkvinde og professionel atlet kommer May Tømmervold også til at være ambassadør for eventet. Det er lidt af et scoop, hvis man spørger Klaus Vibe Hebsgaard:

– Det er stærkt, at May har lyst til at være ambassadør for eventet. May har flere internationale titler og rekorder bag sig, og så har hun stor erfaring med at deltage i konkurrencer. Sidste år blev hun ovenikøbet europamester i FireFit, da det blev afholdt i Tyskland.

Han glæder sig over, at det er lykkedes at få placeret FireFit samtidig med Danske Beredskabers Årsmøde. Over 1.000 beredskabsfolk vil nemlig allerede være til stede til Nordens største beredskabsmesse.

Kontakt
Klaus Vibe Hebsgaard, beredskabsdirektør for Midtjysk Brand & Redning
Telefon: 61 89 78 90
E-mail: klaus.vibe.hebsgaard@mjbr.dk

May Tømmervold, ambassadør for FireFit i Danmark og europamester i FireFit
E-mail: may@maytimber.com

Følg med på vores sociale medier
Facebook – www.facebook.com/danske.beredskaber – @danske.beredskaber
Instagram – www.instagram.com/danskeberedskaber – @danskeberedskaber
Twitter – www.twitter.com/danskberedskab – @danskberedskab

Om FireFit Championships
FireFit Championships er en international brandmandskonkurrence, der har sin oprindelse fra Canada, hvor den første konkurrence fandt sted i august 1994. Sidenhen har konceptet spredt sig til Europa, hvor der hen over foråret og sommeren hver år bliver afholdt en række konkurrencer i forskellige europæiske byer. I år går turen til Odense Congress Center, hvor professionelle brandfolk i dagene den 30. og 31. august dyster på tid om at gennemføre en bane bestående af fem brandmandsdiscipliner.

Læs mere om FireFit i Danmark og FireFit Championships

Om Danske Beredskaber
Danske Beredskaber er en fælles organisation for de kommunale redningsberedskaber i Danmark. Organisationen fungerer som en samlet stemme for de i alt 29 kommunale redningsberedskaber i landet og har derudover til formål at sikre oplysning, formidling og forståelse for de beredskabsfaglige opgaver, som redningsberedskaberne løser både nu og i fremtiden.

Læs mere om Danske Beredskaber

Om Danske Beredskabers Årsmøde

Hvert år i august afholder Danske Beredskaber sit traditionsrige årsmøde, som kombinerer beredskabsudstilling og demonstrationer af materiel med faglige oplæg. I år afholdes årsmødet den 30. og 31. august 2023 i Odense Congress Center, hvor FireFit Championships sideløbende vil blive afviklet.

Læs mere om Danske Beredskabers Årsmøde