Så er der fyret op under årsmødet 2017

af Peter Borberg, journalist , Asbjørn & Borberg

Danske Beredskabers årsmøde 2017 er netop skudt i gang i Odense. Mere end 60 udstillere har taget plads og forvandlet Odense Congress Center til Nordens største beredskabsudstilling, hvor der samtidig er en gylden mulighed for at netværke på tværs af brancher og regionale skel.  

”For os er årsmødet en vigtig begivenhed, fordi vi her møder de beredskabsfolk personligt, som vi normalt handler med via nettet. Årsmødet er faktisk den eneste mulighed, vi har for at møde beredskabsfolk fra hele landet direkte og høre om deres udfordringer,” siger Ingrid Marcussen, faglig ansvarlig, Hovedstadens Beredskab. Hun deltager i årsmødet for syvende gang.

Faglighed i højsædet
Årsmødet er heller ikke nogen ny begivenhed for Klaus Fristrup, administrerende direktør i Risk Management, der siden 1999 har arbejdet med nye løsninger indenfor risikostyring, som blandt andet sælges til flyselskaber og beredskaber. Klaus Fristrup hæfter sig ved, at fagligheden står højt på dagsordenen under årsmødet. 

”Selvfølgelig kommer vi for at vise vores nye ting og snakke med vores kunder, men jeg synes samtidig, det er meget inspirerende, at der er kommet masser af faglige indlæg på programmet, som er tænkt ind i rammen med udstillinger.  På den måde hænger det hele sammen. Hele set up’et om dette årsmøde er noget af det bedste jeg har set,” siger Klaus Fristrup.

Oplevelsen af netop den høje faglighed glæder Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber:

”Det er helt afgørende, at deltagerne under årsmødet kan erfaringsudveksle og tage ny viden med hjem. Årsmødet skal have to omdrejningspunkter, nemlig en faglig og social dimension. Der skal være noget for forretningsmanden, som gerne vil sælge et produkt, og der skal være noget for den operative chef, som gerne vil diskutere slangeudlægning.”

Provokeret til deltagels

Lars Sørensen fra Volvo Truckcenter Danmark er ikke i tvivl om, at årsmødet skaber værdi.

”Vi får den direkte kontakt til brandfolkene og beredskabscheferne, hvor vi samtidig kan vise, at vi har noget at tilbyde. Hvis vi gerne vil sælge vores lastbiler til beredskaberne, så skal vi også være der, når de indkalder til årsmøde,” siger Lars Sørensen.

Fodspor, der sælger ergonomiske sko til blandt andet flere beredskaber, kan ikke prale af at været kommet til årsmødet på eget initiativ.

”Det var Tønder Brandvæsen, som provokerede os til at tilmelde os. De sagde, at vi skulle overveje at deltage, fordi vi leverer sko til brandvæsenet. Det tegner til at være godt givet ud, at vi står her, fordi vi får mulighed for at præsentere vores produkter direkte,” siger Ejlif Nielsen, direktør, Fodspor.

Odense var senest værtsby for Danske Beredskabers Årsmøde i 2006. I alt 625 er tilmeldt årsmødet her i 2017.